В Пловдив започна честването на Деня на Светите братя Кирил и

...
</TD
>В Пловдив започна честването на Деня на Светите братя Кирил и
Коментари Харесай

В Пловдив започнаха честванията на 24 май

В Пловдив стартира честването на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Отбелязването на празника започва на площад " 11 май " пред ХГ " Св. Св. Кирил и Методий ", където е ситуиран паметникът на Светите братя.

От 9.00 до 10.00 ч. в Актовата зала на гимназията бе церемонията по удостояването с " Почетна значка на град Пловдив " на заслужили учители, шефове и други педагогичен експерти  от пловдивските учебни заведения и детски градини и награждаване с грамота на млади учители.  

По същото време от 9.00 ч. до 9.55 ч. имаше Празнична литургия в храм " Св. Св. Кирил и Методий ", която бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит  в наличието на жители, публични лица и посетители.

В 10.00 ч. тържеството започна с химна на България, водещи и знаменосци са възпитаници от ХГ " Св.Св. Кирил и Методий ". Празнично слово пред паметника ще произнесе кметът на Пловдив . Както повелява православната традиция, в 10.20 ч. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит  ще отслужи празничен молебен.

Церемонията пред паметника на славянските равноапостоли приключва в полагането на венци и цветя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР